Kulinarny tydzień w Żłobku
Kulinarny tydzień – to dla Naszych Żłobkowiczów doskonała okazja do sprawdzenia się w roli małych kucharek i kucharzy. Było to nie lada wyzwanie, dostarczające wszystkim uczestnikom mnóstwo uśmiechu i wspaniałej zabawy. W określone dni tego fantastycznego tygodnia, Dzieci rozwijały swoje umiejętności kulinarne i ćwiczyły zdolności manualne. W poniedziałek, Ciocie przypomniały Maluchom zasady dbania o higienę całego ciała oraz utrzymania porządku w trakcie przygotowywania posiłków. Kolejnego dnia przyrządziliśmy sałatkę owocową, którą Dzieci ze smakiem zjadły. Następne dni poświęcone były wykonaniu zdrowych kolorowych kanapek oraz pysznego soku. Na piątek Opiekunki przygotowały koszyk obfitujący w warzywa, owoce oraz przyprawy. Dzieci poznawały nowe smaki i zapachy, a wielką frajdą było sianie do plastikowych doniczek nasion rzeżuchy, które z każdym dniem nabierały innego kształtu i stawały się coraz większe. Chcąc podziękować naszej kucharce – Cioci Ali za serce włożone w każdą potrawę, którą Maluszki jedzą ze smakiem, Dzieci przygotowały drobny upominek: dyplom oraz kwiatki ;)